Интериорни врати

Sapeli
SAPELI - интериорни врати и каси с традиция, изключителен дизайн и прецизно качество, без компромис. Изборът е почти неограничен - десетки възможни комбинации от форми, материали, повърхности, декори, остъкления и обков. Надежден и функционален елемент във всеки интериор.
JAP
JAP - касети за плъзгащи интериорни врати. Всички варианти за плъзгане в стена. 10 години гаранция на механизма. Налични на склад.

 

Doordecor предлага интериорни врати за обекти от всякакъв тип, предвидени да издържат на големи натоварвания. Сред богатия избор се намират интериорни врати с красив и уникален дизайн и здрава конструкция. За своите нужди клиентите могат да избират различни по функционалност и визия врати. Без значение дали вратите са за частен дом или обществена сграда, те трябва да отговарят на определени изисквания за качество. Вратите, които предлагаме са сертифицирани и отговарят на всички европейски стандарти.

Акорд Алегро Бергамо Боналана Дамиер
Акорд Алегро Бергамо Боналана Дамиер
Домино Елегант Ханум Ламинатни врати Хармония  
Домино Елегант Ханум Хармония  

Врати с естествен фурнир

Това са луксозни интериорни врати, които са покрити с фурнир от естествено дърво. Всяка врата придобива собствено излъчване и визия според желанието на клиента. Естествените материали допринасят за уюта на помещенията чрез мекото и успокояващо излъчване на дървесината, затова много хора предпочитат врати с естествен фурнир.

Кубика Кук Лотус Металик Нота
Кубика Кук Лотус Металик Нота
Пиксел Суинг Таруго Тенга  
Пиксел Суинг Таруго Тенга  

Интериорни врати - полезно е да знаем

Интериорните врати присъстват във всеки дом. Основната им функция е да разделят помещенията едно от друго. Когато се стигне до техния избор, често се оказва, че задачата никак не е лесна. Ние от Doordecor, ще Ви дадем няколко препоръки, които да ви улеснят.

За да могат нашите консултанти да Ви помогнат при избора на врати е добре да имате изградени приоритети. Те са свързани с дизайна, практичността или специални характеристики като:

 • Цвят
 • Модел
 • Повърхност
 • Функционалност
 • Цена
 • Срок за доставка

Интериорните врати за битова употреба трябва да отговарят на следните изисквания:

 1. Покритие - да е издържливо на надраскване (при наличие на домашни любимци) или удар с твърд предмет. Такива повърхности са CPL, HPL, естествен фурнир (покрит с няколко слоя качествен лак).
 2. Здравина на вратата – стабилна конструкция на крилото и касата. Материала, от който е изработена вратата – МДФ, ПДЧ или масивна дървесина, не е от голямо значение, важно е качеството. Пантите трябва да са здрави и регулируеми, да има добре работеща брава с безшумна пружина.
 3. Шумоизолация – тя се измерва с така наречения „шумоизолиращ клас“. Числовото изражение на този показател варира от около 20 до 60. Колкото по- голямо е числото, толкова по- малко шум минава през вратата. Това зависи основно от пълнежа на крилото (ПДЧ, ОПДЧ или пчелна пита) и неговото добро прилягане към касата. В зависимост от прилягането към касата, вратите се делят на фалцови и безфалцови (тапетни). За по-голяма шумоизолация се монтира праг, който уплътнява към пода и крилата се произвеждат с двоен фалц. В зависимост от степента на шумоизолация, вратите се делят на следните класове – 27 dB, 32 dB, 37 dB, 43 dB.

Според начина на отваряне вратите биват няколко вида – стандартни (на панти), плъзгащи се, хармоники, летящи, с механизъм за обратно отваряне или такива, които отваряйки се, застават по средата на стената. Последните, пестят място от пространството в помещенията, в които се намират.

Нека се спрем на няколко различни характеристики на вратите в нашия интериор.

Стилът на вратата

Външният вид на вратите в дома Ви дават цялостния и завършен вид на стаите и пространствата в тях. Хубаво е да експериментирате с цветовете, моделите, размерите, текстурите на вратите, но все пак да запазвате една линия в целия дизайн. Трябва да вземете предвид размера на конкретната стая, както и цялостния и изглед. Пример за идея, която трябва да се преосмисли е за малко помещение да предвидите голяма, тежка и орнаментирана врата. Тя само ще накара стаята да изглежда по-малка.

Отваряне на вратата

Като говорим за отваряне имаме предвид дали вратата ще се отваря на ляво или на дясно, което определя и разположението на пантите и дръжките. Трябва да бъдем внимателни за това, и да обмислим добре преди монтирането на вратата на къде бихме искали тя да се отваря, дали няма при отваряне да пречи на други врати или мебели. Би било добре при възможност вратите да се монтират така, че да се отварят към стая, а не към коридорите.

Касата на вратата

Правилното монтиране на касата е важен момент, който не трябва да пренебрегваме. Некачествения монтаж на касата може да съсипе една скъпа и красива врата. В същия ред на мисли не трябва да си позволяваме да използваме евтини материали за касата или монтаж, извършен набързо и несъобразен с особеностите на вратата.

Видове врати

Както вече споменахме има различни видове врати. Основното, с което трябва да се съобразим е наличното ни пространство в стаята. Ще се спрем на няколко вида врати:

 1. Плъзгащи врати - те могат да бъдат направени от дърво, стъкло или покрити с огледало. Това са врати тип „гардеробни врати“. Предимството им е, че използвани в интериора пестят място, тъй като не се отварят навътре или навън, а се плъзгат по стената. Вид плъзгащи се врати са и тези, които при плъзгането влизат в самата стена, в предварително изградени за целта за тях „джобове“.
 2. Врати тип „хармоника“- още едно много добро решение за малки пространства, тъй като вратата просто се нагъва и не заема място при отваряне.
 3. Стандартните като външен вид интериорни врати, които се отварят наляво или дясно, направени от MDF, могат да бъдат гладки от двете страни, или със стъкло, или с определена текстура или орнаменти.
 4. Френски врати - направени отгоре до долу от стъкло. Чудесно решение в случай, че искаме от другата страна на вратата да има повече светлина.
 5. Преградни стени - често, отворите, които трябва да се затворят с врати, са с нестандартни размери. Налага се да се монтират, портални или врати с надстройки и фиксове от едната или от двете страни. В Doordecor, предлагаме всякакви нестандартни решения в такива случаи.

Покрития

Нека се спрем по-подробно и на вариантите за материали за интериорните врати.

 1. Sapelit
 2. CPL - това е най-разпространения в днешно време материал, неговото предимство е, че не се деформира като естествените дървесини, изцяло гладък е и лесен за обработване и боядисване.
 3. HPL
 4. Sapdekor
 5. Фурнир
 6. Полиуретанов лак или боядисана повърхност.
 7. Дизайнерски повърхности - гланцово и матово покритие в цвят; коволаминат или металламинат; каменно покритие; грубообработена дървесна повърхност и др.
 8. Метал или стъкло - практични и удобни според мястото, за което са предназначени.

Sapeli

Чешката фабрика Sapeli, произвежда богата гама от нестандартни модели интериорни врати, които може да намерите в Doordecor, официален представител на фирмата за България. Част от нашите отлични предложения са: луксозни, покрити с фурнир от естествено дърво врати, ламинатни интериорни врати, чието предимство е по-ниската цена, спрямо дървените, плъзгащи врати, врати за панелни жилища.

Πpи нестандартни обекти изработваме врати с различна форма и конструкция по индивидуален проект. Нашите врати са сертифицирани и отговарят на всички европейски стандарти.

Очакваме Ви!

За повече информация

Относно цени, доставка и монтаж на интериорни врати от Doordecor се свържете с нашите консултанти на посочените телефони, e-mail или посетете нашите шоуруми в град София.