Врати от естествен фурнир

Фурнирът е уникален материал. Добива се от природата и внесен в дома, създава уют и топлина, несравними с друг материал.

Всяко дърво има характерна структура, цвят и фладер. Съществуват много видове фурнири, но най-често използвани са дъб, бук, махагон, орех и череша.

Естественият фурнир от екзотични дървесини (макасар, зебрано, палисандър, абанос, бубинга и венге), е благоприятен за вдъхновяващи интериорни решения. Предпочитан от архитекти и дизайнери, тъй като разнообразието от естествения рисунък и визия на дървото, придават индивидуалност и собствен облик на помещенията, в които са поставени фурнировани врати.

Как се използва фурнир в производството на интериорни и входни врати?

Започва се с първоначална обработка на дървесните трупи, след което от тях се изрязва тънък лист. Това става по два начина: тангециално - по хода на годишните кръгове на дървото или радиално - перпендикулярно на тях. Подбират се тези части, които изглеждат еднакво и се съшиват в платна с определени размери. Чрез пресоване се залепват върху МДФ или ПДЧ, плоскости, с различна дебелина. Вратите с естествен фурнир се изработват от такива плоскости.

Клиентите често мислят, че фурнированите врати са податливи на драскотини, но това е голяма грешка. Съвременните технологии позволяват, окончателната обработка на фурнира да се извърши с безцветни лакове, които запазват уникалния вид и същевременно го правят здрав на механични въздействия. Фурнирът е устойчив на UV лъчи и на влага.

Фабрика SAPELI, чийто представител за България е Doordecor, има дългогодишен опит в производството на фурнировани врати. От 1993 година до сега са произведени над 3 милиона врати. Създадени са над 20 модела врати от естествен фурнир – плътни или остъклени, с метални лайсни, фрезовки и други.

Клиентът може да избира врати с различни линии, стотици комбинации и хиляди възможности!

Модел Таруго – африкански орех Модел Тенга – зебрано Модел Дамиер – европейски орех
Модел Таруго – африкански орех Модел Тенга – зебрано Модел Дамиер – европейски орех

За повече информация

Относно цени, доставка и монтаж на интериорни врати с естествен фурнир от Doordecor се свържете с нашите консултанти на посочените телефони, e-mail или посетете нашите шоуруми в град София.