Водоустойчиви врати за баня

При избора на интериорни врати, най-големи проблеми създават вратите за баня. Изискванията за тези врати са специфични, свързани с голямата влага в помещението и материалите, от които са изработени.

Какви са вариантите?

Ако приоритет е естетиката, вратата за баня трябва да изглежда по същия начин като останалите врати в жилището. Има такава възможност, материалите, от които са изработени тези врати за баня са водоустойчиви. Покритието е от HPL (високо износо-устойчив ламинат), рамката на крилото и касата са изработени от композитни материали (смес от смоли и твърди частици), а пълнежът е от пенополиуретан. Пантите и бравата са от неръждаема стомана. При този вариант, вратата за баня е водоустойчива и е подходяща дори за малки помещения, където душа я облив директно.

Добър вариант е избора на стъклена врата за баня. Крилото може да бъде монтирано на различни видове каси – метални, алуминиеви или дървени. Недостатък на този вид врати е лошата звукоизолация и необходимостта от често почистване. Подходяща е и за малки помещения.

Когато банята е по-голяма и има душ кабина или параван, водата не облива вратата, е възможен монтаж на врати с различни видове покрития – фурнировани, ламинирани или с декоративно фолио. Добре е да се вземат под внимание посоката на отваряне и разликата в нивото на пода на банята и това на коридора.

Много често, когато бюджета е ограничен, помещението – малко, а визията не е приоритет, варианта е алуминиеви врати. Те могат да бъдат боядисани в цвят по избор или да се изработят от профили, фолирани в дървесен декор. Пълнежът на вратите може да бъде различен – стъклопакет от огледало или релефно стъкло, както и различни панели от ПВЦ, алуминии или други материали, в съответен на профила цвят.

Каквато и врата за баня да изберете е много важно да добиете представа за крайния резултат.

В Doordecor ще получите необходимата консултация за да направите правилния избор.

За повече информация

Относно цени, доставка и монтаж на врати от Doordecor се свържете с нашите консултанти на посочените телефони, e-mail или посетете нашите шоуруми в град София.