Топлоизолиращи интериорни врати

Интериорни врати спрямо помещението

Въпросът, дали има или няма нужда от вътрешни врати с висока топлоизолация се решава индивидуално. Ако едно жилище е на парно и навсякъде е еднакво топло, то едва ли има нужда от топлоизолиращи интериорни врати. В последните години, луксът жилището да е изцяло отоплено през зимата могат да си позволят много малко домакинства. Повечето семейства отопляват едно или две помещения в целия апартамент, а останалите са студени. В случай, че предстои ремонт, хората могат да вземат решение, на тези помещения да се поставят добре изолирани врати, за да може да не се губи температурата.

Това е опция както за зимните месеци, така и за лятото, когато пък работят климатици за охлаждане. Изолацията започва отдалече - от смяната на дограмата с такава, която има завишени топлоизолиращи свойства, следват стените. В случая, много хора използват вътрешна изолацаия, тъй като за външната се нуждаят от съдействието на останалите собственици на апартаменти в сградата. В случай, че помещенията вече са добре топлоизолирани идва и момента за избор на качествени интериорни врати, които също имат високо ниво на топлоизолация.

Оскъпяването на вратите при вграждане на топлоизолиращи елементи не винаги е много високо. Цената зависи от материалите, които се влагат, а и от други фактори. Някои хора искат вратите да имат и шумоизолиращи свойства. В този случай, цените се определят според нивото на изолация. Перфектна шумоизолация е необходима за специализирани помещения, като звукозаписни студия и други подобни, в които шумът пречи на работата. За обикновени жилища или офиси не е необходимо чак толкова изолиране от външния свят. В такива случаи изолацията се прави така, че човек да може да спи спокойно в спалнята си или да работи в кабинета си, без да бъде смущаван от натрапчиви шумове.

Колко струва комфорта - да работиш и почиваш в тишина? Цената му се калкулира от много фактори. Някои щастливци, които имат късмета да обитават тихи квартали, не се нуждаят изобщо от шумоизолация. За други, шансът да живеят в относителна тишина зависи само от това, доколко ще успеят да изолират жилищата си от шума навън. Що се отнася до топлоизолацията, в последните години времето е толкова променливо и нестандартно, че просто не можем да минем без нея.

За повече информация

Относно цени, доставка и монтаж на топлоизолиращи интериорни врати от Doordecor се свържете с нашите консултанти на посочените телефони, e-mail или посетете нашите шоуруми в град София.