Шумоизолиращи интериорни врати

Всички хора искат да си почиват на тихо и спокойно място, без неприятни шумове да смущават съня им. Това не винаги може да се случи, особено в жилища, обитавани от няколко поколения роднини. Доказано е, че хора, които живеят в шумна среда, много по-често боледуват от нервни разстройства, главоболие и много други заболявания с неясен произход. Това налага поставянето на шумоизолиращи интериорни врати вкъщи и това не е просто каприз, а необходимост.

В напрегнатото ежедневие, след цял ден прекаран в стресираща работна среда, последното, от което човек има нужда е да чува крясъци на малки деца и разговори, които никак не го интересуват. Шумовете, които се произвеждат в един дом, населен с много хора от различни възрасти са безброй. Често възникват и спорове, а някой подрастващ член на фамилията може да реши да се готви за конкурс по пеене, друг може да е скаран с гаджето и през пет минути да обсъжда проблемите си с него по телефона.

Шумоизолиращи интериорни врати - 1 Шумоизолиращи интериорни врати - 2 Шумоизолиращи интериорни врати - 3

Всичко това може да се случва в другите стаи, но да не нарушава ничие лично пространство. Ако всички стаи имат качествени интериорни врати със шумоизолиращи качества, всеки ще може да си почива, без да бъде обезпокояван от странични шумове. Шумоизолиращите свойства на вратите зависят от качеството на материалите, които са използвани за изработката им. За повишаване на звукоизолацията, във вътрешността на вратите се поставят различни материали, които поглъщат шумовете.

За повече ефект, се правят звукоизолирани интериорни врати, облицовани отвън с различни материали, като кожа, текстил и други, като допълнително се поставят подплънки, за максимално заглушаване на външните шумове. Отстрани се монтират гумирани уплътнители, които прилепват плътно и не допускат проникването на шум в стаята.

За частните домове, специални интериорни врати с шумоизолиращи свойства все още не са масово използвани, но за обществени сгради, офиси и др. обекти, това е задължително. В едно звукозаписно студио няма как да се монтира обикновена врата. Същото се отнася и за заседателни зали, офиси, в които се работи с важни документи и цифри и много други места, в които страничният шум е нежелан.

От изолацията на вътрешните врати има смисъл само тогава, когато и отвътре помещението е достатъчно добре звукоизолирано. Дограмата на прозорците трябва да има високи шумоизолиращи свойства, а нерядко това се налага и за стените, особено ако шумовете, идващи от съседните помещения са твърде натрапчиви. Счита се, че масивните дъбови интериорни врати имат много високи шумоизолиращи свойства, но в днешно време има достатъчно технологии, за изработка на врати от метал, PVC, алуминий и други материали, които да притежават нужните качества.

Външната облицовка освен шумоизолиращи, може да има и противопожарни свойства, а вътрешната ще комбинира топло и звукоизолиращи свойства, за повече комфорт. Не на последно място е визията на вратите. В последните години хората искат красиви интериорни врати в жилищата си, които да притежават и голяма устойчивост и практичност.

За повече информация

Относно цени, доставка и монтаж на шумоизолиращи врати от Doordecor се свържете с нашите консултанти на посочените телефони, e-mail или посетете нашите шоуруми в град София.