Особености при монтажа на блиндираните врати

Когато купуваме блиндирана врата за дома, офиса или магазина си, разчитаме, че купуваме сигурност за всички под един покрив. Но нещата не се изчерпват само до тук. От предстоящото качество на монтаж зависи здравината на самата врата. Тоест, монтажът на блиндираната врата осигурява нейната надеждност.

Ето за това е важно, при покупката на нова входна врата да се поинтересувате, кой ще извърши монтажът й. Като всеки потребител и Вие се нуждаете от гаранция, на която да се доверите. Имайте предвид, че монтажа на блиндирана врата е сложен процес и се извършва от професионалисти. За това отделете време и проучете до каква степен може да разчитате на тях. Взаимосвързаният процес: добър монтаж – качествена експлоатация, ще Ви осигури спокойствие и сигурност. Не правете компромиси с тази важна стъпка.

Пропуски при монтажа на блиндираната врата едва ли може да забележите с „неинформирани” очи. За това постарайте се, да сте наясно с някои основни положения при монтажа на блиндирани врати. Така ще се чувствате сигурни, в доверието, което сте гласували на хората, които поставят Вашата нова врата.

Спецификите при изработката на блиндираните врати, предполагат и особености при монтирането. Металната част на самата врата се изработва от високотехнологични машини. Етапите на производство са няколко: щанцоване, огъване, заваряване (при този процес специална машина прави силовите точки, където натоварването при експлоатация е най-силно). Безупречното качество на всяка една от тези стъпки дава перфектен краен продукт.

И тук възниква въпросът – може ли надеждността на блиндираната врата да се намали от не добре направен монтаж? За жалост, отговорът е положителен. Напълно възможно е пропуските при монтажа на блиндираната врата да Ви изиграят лоша шега. За това е добре да познавате в най-общи линии процеса, за да бъдете информирани за всяка стъпка от него.

Блиндираните врати се закрепят в пъти по-здраво от интериорните врати. За да си представите това, ще направя едно сравнение – интериорните врати се монтират само с полиуретанова пяна, а външните входни врати с допълнителни метални шишове. Процесът е следният: пробиват се отвори в стената и в тях се набиват метални шишове, осигуряващи здравина. Всичко извън тази първа стъпка е непрофесионално и не може да Ви осигури надеждна защита. Към тях се заварява металната каса. Това носи допълнителна здравина на Вашата врата.

Сега разбирате защо пропуски при монтажа на блиндираната врата са недопустими.

Крилото на вратата също е важна част от целият механизъм на действие. Колкото и металният лист да е закален и допълнително подсилен на места срещу удари, заводът производител не може да застане зад това, че ако не бъде поставено по правилният начин, крилото на вратата няма да поддаде на натиск или взлом.

Пропуските при монтажа на блиндираните врати  могат да бъдат скъпо струващи и безсмислено да натоварят бюджета Ви. За това предварително се информирайте относно начина на монтаж или се доверете на консултантите на Doordecor.

За повече информация

Относно цени, доставка и монтаж на врати от Doordecor се свържете с нашите консултанти на посочените телефони, e-mail или посетете нашите шоуруми в град София.