МДФ - материал за практични интериорни врати

Интериорни врати за панелни жилища

Сред многообразието от материали, използвани за направа на интериорни врати, МДФ изпъква като най-предпочитан вариант. Неразбираемата абревиатура описва здрави плоскости, създадени от дървени стърготини, пресовани и слепени по специални технологии. До получаване на перфектният материал за изработка на интериорни врати се е стигнало след множество проучвания и експерименти, от които са се получили странични продукти, които сами по себе си влизат в употреба за различни производства.

Достойнствата на МДФ плоскостите са много, като в основата стои най-важният - цената. Всъщност, другите качества не са по-маловажни, като например факта, че за производството им не се използват токсични материали, но в условията на икономическа криза стойността на всяко изделие е определяща за неговата успешна реализация на пазара. Скъпи интериорни врати от ценна дървесина се изработват и се ползват за различни елитни проекти, но за повечето потребители МДФ е предпочитан вариант.

Най-важната част от производствения процес на вратите е да се постави подходящо покритие върху плоскостите. Тук вече се познава майсторлъка, опита и знанията на производителя. Покритието може да е ламинат или фурнир, но то трябва да е поставено много гладко, равномерно и точно. Отличителна черта на некачествените интериорни врати е неравномерното покритие - на места изпъкнало, на други вдлъбнато, а някъде с белези от натрупани лепила и други дефекти отдолу. Това са детайли, които опитният потребител вижда още в магазина, а неопитният - чак когато вратите се монтират в жилището му.

Плоскостите от МДФ се поддават на обработка лесно, здрави са и сами по себе си не създават рискове за човешкото здраве. Риск за здравето на обитателите на жилището може да се появи от покритието на плоскостите, затова купувачът трябва да се интересува как реагират материалите при пожар. В последните години европейските нормативи са много строги в това отношение и реномираните производители на интериорни врати се стараят да спазват нормативите. Някои материали за покритие са много устойчиви, не се поддават на надраскване, не могат да бъдат прогорени с цигара и не се деформират от вода или силно нагряване. Такива врати са много икономични, дълги години служат безаварийно, като не се налага подмяна на нито един от детайлите им.

Вратите от МДФ не се поддават на измятане, вследствие на влага и неблагоприятни атмосферни условия. Те запазват първоначалната си визия години наред, без деформации и повреди. Това ги прави подходящи за всички помещения в жилището, дори и за влажните условия на кухнята и банята. Още едно важно предимство на изработените от МДФ интериорни врати е, че визията им може да се модифицира по желание на клиента, без ограничения за цвят, форма и декорация.

За повече информация

Относно цени, доставка и монтаж на врати от Doordecor се свържете с нашите консултанти на посочените телефони, e-mail или посетете нашите шоуруми в град София.