Бъдещето принадлежи на ламинираните интериорни врати

Интериорни врати спрямо помещението

Ламинираните интериорни врати стават все по-популярни с времето. Причините за това са много, като основните са висока практичност и достъпна цена. Ламинираните врати са в състояние да издържат на въздействието на високи температури и дори някой да изгаси цигара върху тях, няма да остане белег. Това позволява да се запази красотата на вратите, които са подложени на ежедневна груба експлоатация. Във всяка къща се случва да се затръшват врати, или детето да се опита да рисува върху тях с флумастери или дори с пирон. Ламинатът издържа на повечето предизвикателства, които се налага да понасят вратите по време на експлоатацията си, без да губи добрия си външен вид.

Видовете ламинирани интериорни врати са много и те се различават по качеството на покритието си. Най-евтиният ламинат е тънък като хартия и е импрегниран с акрилни смоли или меламин. Това покритие не е екологично чисто, а и не е достатъчно здраво. Покритието е тънко - 0.2 мм, което го прави удобно за облицоване на повърхности с големи кривини. Този тип покритие създава перфектна илюзия за естествено дърво, но въпреки това има доста недостатъци. Освен, че е вредно за околната среда, то има лошо сцепление с основата и ниска устойчивост на UV светлина. Това е причина за бързото му повреждане - образуват се пукнатини и неравности, губи се цвета. Тези врати имат само едно предимство - ниската цена.

Доста повече положителни качества има ламинатът с дебелина от 0,4 до 0,8 мм. Това е полимерно покритие, което е много устойчиво на UV светлина, механични натоварвания и надраскване. Визията на създадените по този начин врати е перфектна имитация на дърво, което прави този тип врати много популярни сред купувачите. Те получават красиви интериорни врати с много висока устойчивост на механични и термични въздействия и то на много добра цена.

Производителите на ламинат за интериорни врати непрекъснато провеждат изпитания и търсят начини да повишат качествата на покритието. Най-новите иновации почти не се различават от естествения фурнир. Най-голямото предизвикателство е екологичната съвместимост, която се контролира много строго. Увеличеното потребление на ламинирани врати спасява горите по естествен начин - купувачите ги предпочитат тъй като са по-евтини и това намалява производството на дървени врати, покрити с естествен фурнир.

Ламинираните врати имат доста преимущества пред тези, създадени от естествени материали. Те се поддържат лесно, не изискват никакви специални препарати, могат да се измият с чиста вода. Имат висока устойчивост и издържат дълги години без ремонти и нужда от подмяна. Вратите, създадени изцяло от естествени материали са доста по-скъпи и имат много изисквания към поддръжката. Ламинатът дава на хората това, от което имат нужда - красиви, практични, дълготрайни и най-важното - достъпни като цена интериорни врати.

За повече информация

Относно цени, доставка и монтаж на врати от Doordecor се свържете с нашите консултанти на посочените телефони, e-mail или посетете нашите шоуруми в град София.