Как да изберем необходимите ни врати?

Интериорни врати дизайн

Има изненадващо голям брой от различни по материал и вид врати, от които може да изберете, и въпреки че в повечето случаи хората се спират на това, което им трябва, то определено си струва да знаете какви опции съществуват. Различните стилове не само може да ви дадат повече пространство, те може да ви помогнат да промените цялата динамика на вашите жилищните площи.

По същия начин, различните материали имат различни термични свойства, различни нива на трайност и много различаващи се цени − понякога най-евтиният или най-популярният избор не е най-доброто за вашите нужди.

Как да изберем врати?

По-долу са посочени някои от въпросите, които трябва да си зададете при избора на врата за различните части на вашия дом:

* За какво се използват вратите?

Отговорът на този въпрос не само определя предназначението им, но и определя и други неща, като колко често ще се използват, и каква степен на сигурност и неприкосновеност на личния живот трябва да осигуряват. Най-малкото, това трябва да ви даде представа за това от какви материали трябва да бъдат направени.

* Къде ще се използват тези врати?

Знаейки, дали една врата ще бъде използвана от вътрешната или външната страна на къщата ще определи детайли като: колко време ще се излага на атмосферни влияния, колко устойчива тя трябва да е на топлина и звук и дали трябва да осигурява по-специфична сигурност. По същия начин, знаейки къде в дома ще бъде монтирана, ще ви помогне да реши дали и какви ключалки ще трябват.

* Колко място имам?

Това може да помогне да решите какъв вид врати трябва да използвате. Двата най-разпространени стила са окачени и плъзгащи се врати, което води до използване на наличното пространство по много по-различен начин. Има много възможности за употреба на вратите, така че да може да оползотворите пространството по начин, който може да ви даде нова перспектива на стаята.

Измерване и определяне положението за вашите врати често може да разкрие проблеми, които не са очевидни, и това трябва да стане преди да вземете каквито и да е решения, ако е възможно. Вратите много трудно се монтират отново, след като са били поставени, така че е важно да сте наясно как ще се отварят и колко място ще заемат, преди да излезете и да купите нещо!

* Какво е общата тема в дизайна?

Вратите обикновено са големи, твърди предмети, и по тази причина те се открояват визуално. Правилният избор на стила на вашите врати, материала за изработка и аксесоари (дръжки, брави и т.н.) ще допълват останалата част от вашия дом, като се има предвид, че грешен избор на някой от тези три детайла може да бъде наистина шокиращ.

Ако не сте сигурни в себе си, добра идея е да говорите с консултант по дизайн. Външният вид на дома отвътре и отвън ще има голямо значение не само за стойността му, ако искате да го продадете, но и за това колко удобно ще живеете в него.

За повече информация

Относно цени, доставка и монтаж на врати от Doordecor се свържете с нашите консултанти на посочените телефони, e-mail или посетете нашите шоуруми в град София.