Интериорни врати за панелни жилища

Когато се започва ремонт в панелно жилище постоянно изникват проблеми, които затрудняват постигането на желаните резултати. Един такъв проблем са вратите и смяната им с нови интериорни врати е сериозно предизвикателство.

Технологията на изграждане на панелните жилища включва директно отливане на метални каси за врати върху самите панели. За времето си това е било много добро решение, спестяващо много труд при изграждането на блоковете. Сега, когато почти всички панелни жилища имат нужда от капитален ремонт, това създава сериозни затруднения.

Монтаж на нови интериорни врати в панелни жилища се прави по няколко начина. Един от начините е премахването на металните каси от панелите, което е едно голямо предизвикателство за майсторите, които са ангажирани с ремонта. Това е свързано с рязане на самия панел със специална техника и е подходящо само в случай на капитален ремонт, при който цялото жилище е освободено от мебели. След премахването на металните каси, се монтират съвременни интериорни врати по избор.

В повечето случаи обаче, премахването на касите е невъзможно и затова се разработват методики за монтаж на интериорни врати върху тях. До преди няколко години монтажа на нови врати върху съществуващите каси отнемаше много от ширината на отворите. Понякога стесняването е стигало до 10 см, което е крайно неприемлив вариант.

През такива врати трудно минават мебели, а вратите на баните, които по начало са по-тесни, се стесняват още повече. Новите варианти за монтаж на интериорни врати на панелни жилища спестяват загубата на ценните сантиметри. Най-хубавото е, че металните каси не е нужно да се къртят, а директно върху тях се монтират новите, които са изработени така, че да не стесняват отворите на вратите.

Облицовка за метална каса

Еднокрила врата Ширина/височина (мм)
Размери 600 700 800 900 1000 1100
1970
Размери на металната каса b1 600 700 800 900 1000 1100
h1 1970
Размери на дървената каса b3 626 726 826 926 1026 1126
h3 1982
Проходен размер b4 570 670 770 870 970 1070
h4 1952
Размери на крилото b5 650 750 850 950 1050 1150
h5 1985

Интериорни врати в панел - Схема

Врати в панелно жилище - Схема

За смяна на интериорните врати в едно панелно жилище вече е нужно само едно - да се избере модела на новите. Професионалистите се заемат с останалото - вземане на мерки, изработка на вратите, монтаж, обработка на контурите и всичко останало. Трудностите са много - всички знаят, че металните каси на панелните жилища са криви и новите врати трудно се напасват. Майсторите, които се заемат с вземане на мерки и изработка на нови врати изчисляват с абсолютна точност наклоните на стените, за да може новите врати да прилегнат идеално в отвора.

След монтажа на нови интериорни врати в панелно жилище, целият интериор се изменя. Старото жилище придобива съвременен облик и визия. Това показва колко важни са интериорните врати за уюта на дома. Със своето незабележимо присъствие те придават завършен вид на обзавеждането на жилището, което придобива модерно излъчване. Дори и най-красивото, скъпо и ефектно обзавеждане ще загуби много от чара си, ако не се сменят вратите. Затова ремонтът на панелния апартамент винаги започва с подмяната на старите интериорни врати с нови.

Преди ремонт:

Интериорни врати за панелни жилища - преди 1

Интериорни врати за панелни жилища - преди 2

След ремонт:

Интериорни врати за панелни жилища - след 1

Интериорни врати за панелни жилища - след 2

За повече информация

Относно цени, доставка и монтаж на интериорни врати от Doordecor се свържете с нашите консултанти на посочените телефони, e-mail или посетете нашите шоуруми в град София.