Интериорни врати в унисон с дизайна на жилището

Интериорни врати за панелни жилища

Всички врати, независимо къде са монтирани имат не една, а няколко важни мисии. Входните врати са длъжни да осигурят спокойствие и сигурност, като опазват надеждно жилището от проникване на хора с престъпни намерения. Понякога такива функции имат и някои интериорни врати, които са монтирани в жилища, в които живеят много хора и всеки иска да си осигури малко лично пространство, недостъпно за другите. В повечето случаи обаче, вътрешните врати се избират предимно според външния им вид.

При избора на интериорни врати се отчитат няколко фактора - материал, дизайн и цена - това са най-важните неща, на които се обръща внимание. След монтажа, вратите трябва да изпълняват функциите си безпроблемно, като в същото време служат за допълнение към интериора. За избора на врати се мисли още от момента, в който започне да се планува вътрешното обзавеждане. Първо трябва да се определи точната им ширина. Ако размерът е до 90 см, то тогава може да се монтират стандартни врати, но ако отворите са с ширина над 110 см., се търсят други решения, като плъзгащи се врати, витражи, портални врати и други.

След определяне на размера идва момента за уточняване на дизайна - цвят, декорация, остъкляване и други елементи. На този етап вече се мисли за бюджета, тъй като всички модели интериорни врати са с различни цени, в зависимост от качеството на изработка и вложените материали. По отношение на материалите изборът е между естествено дърво, МДФ, ламинат или фурнир. Има и врати от PVC и алуминий, които също имат своите почитатели.

Естественото дърво в последните години най-рядко се използва за цялостна изработка на врати. Цената на такива врати варира много заради вида на използваната дървесина. Най-често използвани материали от дъб, бук и бор. Този тип интериорни врати са много красиви, придават усещане за лукс и стил. Те са и най-скъпи и се считат за един елитарен избор. Дървените врати имат повече изисквания към поддръжката и при правилни грижи имат много дълъг срок на експлоатация.

Интериорни врати МДФ - това е един от най-предпочитаните варианти. Цената е достъпна, а визията е красива, като може да се създават всевъзможни модели по избор на клиента. Ламинатните врати също са много красиви, имат много висок индекс на трайност и практичност и също много се търсят. Покритието им е много трайно, като не се поддава на температурни шокове. PVC и алуминиеви врати обикновено се монтират когато се сменя дограмата и ако вратите в жилището са за смяна, се изработват от същия материал. Това е едно добро и практично решение, което също намира своето приложение.

Не на последно място са фурнированите врати. Естественият фурнир оскъпява до известна степен вратите, тъй като качеството на материалите е на много високо ниво. Те се доближават до визията на елитните интериорни врати от масивно дърво, дори трудно могат да се различат от хора, които не са специалисти. Това е един перфектен избор за постигане на стилна визия в интериора на жилището.

За повече информация

Относно цени, доставка и монтаж на врати от Doordecor се свържете с нашите консултанти на посочените телефони, e-mail или посетете нашите шоуруми в град София.