Интериорни врати спрямо помещението

Интериорни врати спрямо помещението

Кои интериорни врати са подходящи? На този въпрос не може да се отговори еднозначно. Някои врати са обикновени, безлични и с нищо не привличат вниманието. Други напротив - въздействат натрапчиво, дори дразнещо. Златната среда е в избора на качествени интериорни врати с дизайн, подобаващ на функциите на помещението.

Така например детето, което за първи път пристъпва прага на детската градина и застава пред вратата на своята група, вместо да плаче и се крие у майка си, ще пожелае да види какво има зад тази интересна врата. Достатъчно е вратата да е оцветена в свежи цветове, внушаващи безопасност, а върху нея да има апликации с детски рисунки.

Всички деца плачат в болниците, когато влизат през плашещите бели интериорни врати на кабинетите. В една болница обаче, вместо традиционната бяла врата, на входа на детския кабинет са монтирали цветна, изрисувана с картинки.

Естествено, всяко дете ще иска да влезе в кабинета, за да види има ли вътре още такива забавни неща. Който желае да предизвика някакво психологическо въздействие върху хората, които ще влязат през вратата, има много варианти да го направи.

Много управители на фирми се опитват да предизвикат респект още от вратата на кабинета си. Това е неоспорим факт открай време. Масивни интериорни врати от естествено дърво, или облечени в скъпа кожа - това са атрибути, които внушават сила и власт.

По интериорните врати, разделящи офисите в една фирма се откроява йерархията - най-дребните чиновници дори нямат врати, а просто отделени кътчета в общото пространство. Вратите стават толкова по-скъпи и внушителни, колкото по-висок пост заема човекът в кабинета.

Интериорни врати спрямо помещението

В много жилища с времето обитателите на отделните стаи са сменили вратите си по свой вкус и това издава техния характер и отношение към околните.

Когато хората избират шпионирани интериорни врати с топка вместо дръжка, това означава, че не желаят посетители в стаята си. Това е послание, което държи натрапниците далече, а тези които не разбират от намек, така или иначе не могат да нахълтат, заради заключената врата.

Някои възрастни хора може да се обидят, когато младите си поставят такава врата и не разбират защо не могат да влязат по всяко време в стаята. Това се отнася и за малките деца, които нямат задръжки. Всеки има право на малко лично пространство, в което да си почива, без да бъде обезпокояван.

Една интересна възможност за отделяне на пространствата в помещения, използвани за различни услуги е чрез специфични интериорни врати.

В едно студио за красота отделните кътове могат да имат различни врати, които да подсказват каква услуга се извършва зад тях. Същото се отнася и за други обекти, в които се извършват различни услуги.

Интериорните врати са елемент от интериора, който подчертава дизайна и незабележимо въздейства върху възприятията на хората.