Нуждаете се от защита на дома? Съвети при избор на блиндирани врати

Избор на блиндирани врати

Ако имате нужда от входна врата за вашия дом или бизнес, може би искате да помислите за намирането на такава, която ще прави нещо повече от това да позволява влизането или излизането на хора в него.

Изборът на блиндирана врата може да даде допълнителна защита за вашето жилище, охрана срещу насилствено влизане и грабежи, така че то да стане по-безопасно.

След като сте решили от какво имате нужда, избирането му ще е по-лесно. Вие ще искате да погледнете определени аспекти на предлаганите блиндирани врати като:

* Здравина

На първо място, ще трябва да изберете измежду блиндирани врати, за които е доказано, че издържат добре познати техники за кражба с взлом. През последните години крадците не само чупят прозорци, влизат и вземат каквото могат. В действителност, 80% от взломните кражби са резултат от насилствено влизане през врата. От решаващо значение е да имате такава, която просто не може да бъде отворена със сила. Качествените блиндирани врати идват с точни указания за това какво няма да може да се направи – например, способността да устои на някои електрически инструменти, използвани от професионални крадци.

* Естетика

Да не забравяме, че ако имате нужда от подсилена врата, ще искате да изглежда по определен начин. Като вход към вашето жилище, вратите за сигурност може да направят две неща. Те може да изглеждат напълно незабележими и да съвпадат с останалата част на дома, или може да се открояват като възпиращ фактор. В зависимост от имота и неговото местоположение, могат лесно да бъдат намерени подходящите за вас блиндирани врати.

През последните години технологиите претърпяха голямо развитие – ако имате нужда от вратата, която да впечатли, вече за по-удобно се предлагат блиндирани врати с голямо разнообразие от покрития и цветове, с декоративни детайли и остъкляване. Не трябва да се притеснявате, ако вашия имот има вход, който е по-голям или по-малък от обичайното – може да си направите по поръчка с необходимия за вас размер.

* Блиндирани врати за дома

Фирмите, предлагащи такива врати, са специализирани в тяхното производство. Тъй като разбират необходимостта на първо място да се сложи сигурността на дома, повечето предлагат гама от индивидуални решения, за да се гарантира, че жилището ви остава защитено от натрапници и разрушаване. Всеки дом е различен, така че се предлагат блиндирани врати с различни нива на защита – от стъклени панели в стоманено ядро до устойчивост на куршуми. На практика може да се пресъздаде избран дизайн и размер, добавяйки мерки за сигурност, които ще издържат дори и най-тежките нападения.

Повечето фирми, изработващи и предлагащи блиндирани врати, имат сертификати за тестване в независими лаборатории за способността на вратите да издържат срещу атака, което означава, че клиентите могат да бъдат сигурни в безопасността и сигурността, които те ще осигурят.

И тъй като става въпрос за защита на жилището, в което живеем, а красота е едно от нещата, с които човек иска да бъде заобиколен – конкретно за всяка врата се предлагат широка гама от покрития, цветове и дизайн, така че да отговарят на индивидуалните предпочитания на клиентите. От ръчно рисувани със спрей до машинно боядисани – има различни по стил врати, за да задоволят всеки.